Preventief blauwalgplan

Ben je beheerder van open (zwem)water?

Dan anticipeer je best op een mogelijke groei van blauwalgen om een recreatieverbod te voorkomen. Hoe? Met het preventief blauwalgenplan van Liquisens.

Voor wie?

Als er weinig of geen stroming op een waterloop of vijver zit, bestaat de kans dat er bij warm weer cyanobacteriën of blauwalgen beginnen groeien. Ze vormen een blauwgroene, soms roodbruine, olieachtige laag op het water en vormen gezondheidsrisico’s voor mens en dier.

Liquisens helpt organisaties om blauwalgengroei te bestrijden en te voorkomen.

Hoe werkt het preventief algenplan van Liquisens?

1

We monitoren belangrijke parameters voor je waterkwaliteit zoals temperatuur, pH, geleidbaarheid en redoxpotentiaal.

2
Via een handig dashboard krijg je inzicht in het risico op blauwalgen.
3
Je ontvangt rapporten over de kwaliteit van het water. Ook informeren we je via whatsapp of mail indien een gerichte interventie vereist is voor het voorkomen van groei van blauwalgen.
4
We helpen je met advies en ondernemen direct actie bij een hoog-risico-event.

Monitoring van waterkwaliteit

Blauwalgen komen voor bij de aanwezigheid van (te) veel nutriënten in het water en bij hoge watertemperaturen. Bij algenbloeien schommelt de pH tussen dag en nacht.

We installeren een waterkwaliteitssensor met zonnepaneel die autonoom data verstuurt naar ons datacenter. Op deze manier kunnen we vanop afstand en realtime de waterkwaliteit bewaken.

Inzichten bieden en analyseren

De geanalyseerde gegevens worden weergegeven in een duidelijk en gebruiksvriendelijk dashboard. Zo krijg je inzicht in de gemeten waarden én het risico op de aanwezigheid van blauwalgen.

Onze dashboardtool is inbegrepen in je abonnement. Je krijgt toegang tot het dashboard van jouw organisatie via een standaard webbrowser en logt van daaruit in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Communicatie

Zien we op basis van de data dat de kans op blauwalgengroei toeneemt? Dan krijg je tijdig een waarschuwing en advies over welke actie je moet ondernemen om een intense groei van blauwalgen te voorkomen.

Oplossingen bieden

We starten met een preventieve dosering van een selectie van 100% natuurlijke micro-organismen die de nutriënten uit het water verwijderen. We brengen de micro-organismen in een exponentiële groeifase dankzij een gepatenteerde booster oplossing. Als de monitoring een verhoogde kans op groei van blauwalgen aangeeft, voorzien we gericht een extra dosering.