Beheer Koeltorens

Wil je een legionella-uitbraak in je koeltoren voorkomen?

Dan tref je het best nog extra maatregelen naast je standaard legionella beheersplan. Het kan namelijk voorkomen dat je bij wijzigende proces- of weersomstandigheden alsnog geconfronteerd wordt met een uitbraak. Liquisens kan via nieuwe technologieën op voorhand ingrijpen om een uitbraak te voorkomen.

Voor wie?

Inademing van kleine, met legionella besmette waterdruppeltjes kan de ernstige ziekte legionellose veroorzaken. Uitbraken van legionella in koeltorens zijn een risico voor de gezondheid van werknemers en omwonenden. Ze hebben een grote impact op het bedrijfsimago. Bovendien zijn de kosten om de situatie terug te normaliseren hoog. Daarom is het belangrijk voor bedrijven met koeltorens om in te zetten op legionellapreventie.

Hoe werkt de legionellapreventie voor koeltorens?

1
We ontwikkelen een algoritme dat de kans op aanwezigheid van legionella pneumophila voorspelt. We gebruiken beschikbare SCADA data als input of we voorzien de nodige waterkwaliteitsmonitoring.
2
Via een handig dashboard krijg je inzicht in het risico op legionella. We kunnen deze data ook integreren in bestaande dashboards. Bovendien voorzien we de mogelijkheid om het voorspellend algoritme op je eigen datalake te laten draaien.
3
Je ontvangt rapporten over de kwaliteit van het water en wordt gewaarschuwd als je in actie moet komen.
4
We helpen je met advies en komen een staal nemen bij een hoog-risico-event.

Monitoring van waterkwaliteit

Via een doorgedreven data-analyse bepalen we welke beschikbare SCADA parameters impact hebben op de aanwezigheid van legionella pneumophila. Indien er geen realtime data beschikbaar zijn, voorzien we zelf de nodige waterkwaliteit metingen

Inzichten bieden en analyseren

Via ons gebruiksvriendelijke dashboard krijg je inzicht in de gemeten waarden én het risico op de aanwezigheid van de legionellabacterie in je koeltoren. Ook analyseren we welke specifieke verbanden er zijn tussen de aanwezigheid van legionella en de procesparameters. Daarnaast maken we inzichtelijk hoe het beheer van je koeltoren verder geoptimaliseerd kan worden.

Je krijgt toegang tot het dashboard van jouw organisatie via een standaard webbrowser en logt van daaruit in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Deel je je data liever niet? Dan reiken we de nodige tools aan om het voorspellend algoritme op het bedrijfsspecifieke dataplatform te laten draaien.

Communicatie

Naast je dashboard, krijg je ook een operationeel overzicht per locatie en een kwartaaloverzicht. Zo kun je bij een audit makkelijk aantonen dat je legionellapreventie voldoet aan de regelgeving. Eventuele laboratoriumanalyses worden hierin geïntegreerd. We documenteren alle stappen die gezet worden, zodat er eenvoudig gerapporteerd kan worden aan controle- en auditinstanties.

Moet er actie ondernomen worden om jouw legionellapreventie te waarborgen? Dan krijg je tijdig een waarschuwing en advies over de concreet te volgen stappen via je dashboard. Voor belangrijke events krijg je bovendien een melding via e-mail.

Oplossingen bieden

Detecteren onze algoritmes een hoog-risico-event? Dan krijg je concreet advies voor desinfectie van je koeltoren. Liquisens gebruikt hoogkwalitatieve rqmicro sneltesten op basis van immunomagnetische scheiding en flowcytometrie. Zo kunnen we binnen de 2 uur na een desinfectie de effectiviteit van een dosering in kaart brengen. Als je de problemen niet zelf kunt oplossen, verwijzen we je door naar de juiste partner.