Hygiëne monitoring in de voedingssector

Wat doen we?

Consumenten vinden het belangrijk dat groenten en fruit er schoon uitzien. Alleen al om die reden is het belangrijk om te wassen en te desinfecteren. Met de hygiëne monitoring van Liquisens kan je de desinfectiecapaciteit van je waswater optimaliseren en je productkwaliteit verbeteren.

Voor wie?

In de voedingsindustrie is hygiëne zeer belangrijk. Daarom is het essentieel om je waterkwaliteit te bewaken en water en chemicaliën zo efficiënt mogelijk in te zetten. Op die manier kan je een uitbraak van pathogenen voorkomen en je producten optimaal desinfecteren.

Hoe werkt de hygiëne monitoring van Liquisens?

1

We monitoren belangrijke parameters voor je waterkwaliteit zoals temperatuur, verbruik, desinfectiemiddel, pH, EC en ORP.

2

Via een handig dashboard krijg je inzicht welke variabelen impact hebben op je productkwaliteit. We kunnen deze data ook integreren in bestaande dashboards.

3
Je ontvangt rapporten over de kwaliteit van het water en wordt gewaarschuwd als je in actie moet komen.
4
We helpen je met advies en komen een staal nemen bij een hoog-risico-event.

Monitoring van waterkwaliteit

Via digitale sensoren meten we belangrijke parameters voor jouw waterkwaliteit zoals temperatuur, debiet, elektrische geleidbaarheid, zuurtegraad en redoxpotentiaal. De data worden in realtime naar het Liquisens data platform gestuurd, waar we ze met lerende algoritmes verwerken en analyseren.

Onze sensoren zijn robuust en kunnen gevoed worden via een externe voeding of via een zonnepaneel. Wij staan in voor de communicatie met de cloud. Zo beperken we de cost of ownership voor je bedrijf of organisatie. Bovendien is ons platform sensoragnostisch. We kunnen dus ook werken met reeds beschikbare sensoren.

Inzichten bieden en analyseren

De geanalyseerde gegevens worden weergegeven in een duidelijk en gebruiksvriendelijk dashboard. Zo krijg je inzicht in de gemeten waarden én het risico op de aanwezigheid van E. coli. Ook analyseren we welke specifieke verbanden er gelegd kunnen worden tussen productkwaliteit en procesvariabelen en/of productvariabelen.

Onze dashboardtool is inbegrepen in je abonnement. Je krijgt toegang tot het dashboard van jouw organisatie via een standaard webbrowser. Geen gedoe met applicaties: je logt makkelijk in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Werk je liever met je eigen dashboard(s)? Dan kunnen we onze data integreren via een API.

Communicatie

Naast je dashboard, krijg je ook een operationeel overzicht per locatie en een kwartaaloverzicht. Zo kun je bij een audit makkelijk aantonen dat je hygiëne monitoring voldoet aan de regelgeving. Eventuele laboratoriumanalyses worden hierin geïntegreerd.

Moet er actie ondernomen worden omdat er een afwijking is gedetecteerd? Dan krijg je tijdig een waarschuwing en advies over de concreet te volgen stappen via je dashboard. Voor belangrijke events krijg je bovendien een melding via e-mail.

Oplossingen bieden

Detecteren onze algoritmes een hoog-risico-event? Dan krijg je concreet advies om zo snel mogelijk bij te sturen. Indien nodig nemen we ook een staal dat we analyseren met een flowcytometer of doorsturen naar een erkend labo. Als je de problemen niet zelf kunt oplossen, verwijzen we je door naar de juiste partner.