WELL-certificatie water servicepack

Wat doen we?

Gebruikers van een gebouw vinden het steeds belangrijker om te kunnen leven en werken in een gezonde omgeving. Met het WELL-certificaat kan je aantonen dat je voldoet aan bepaalde welzijns- en gezondheidscriteria. Liquisens helpt je aan deze criteria te voldoen voor het aspect water, voor de volledige levensduur van je gebouw.

Voor wie?

Gezondheid en welbevinden krijgen een steeds hogere prioriteit in onze samenleving. Aangezien we een groot deel van ons leven in gebouwen doorbrengen, is deze tendens ook daar te zien. Naast duurzame materialen en een laag energieverbruik, ligt de focus ook steeds meer op toepassingen die de gezondheid en het comfort van de gebruikers verbeteren.

WELL-certificatie draagt bij aan het bevorderen van een holistische benadering van het welzijn in de gebouwde omgeving. Het is dus relevant voor een breed scala aan belanghebbenden die betrokken zijn bij de ontwikkeling, het ontwerp, de bouw en het gebruik van gebouwen.

Hoe werkt het?

1
We testen het drinkwater op troebelheid en coliformen. Ook controleren we of het de normen voor aanwezigheid van organische stoffen en pesticides niet overschreidt.
2
Alle acties en het effect ervan worden gedocumenteerd in een digitaal logboek. Deze registratie is automatisch en vereist geen manuele acties, waardoor je bespaart op beheerskosten.
3
Bij een afwijking in de waarden, word je gewaarschuwd en laten we weten welke actie je moet ondernemen.
4
We helpen je met advies en komen een staal nemen bij een hoog-risico-event.

Monitoring van waterkwaliteit

In functie van je gebouwportfolio installeert Liquisens op kritische punten plug-and-play sensoren die de waterkwaliteit bewaken. In functie van jouw ambities voorzien we oplossingen voor één of meerdere van onderstaande criteria:

  • We bewaken de drinkwaterkwaliteit in realtime
  • We linken onze realtime bewaking met verplichte offline labo analyses
  • We faciliteren het promoten van kraanwater

Inzichten bieden en analyseren

Je krijgt een duidelijke en overzichtelijke rapportage van de chemische en biologische waterkwaliteit. Met deze inzichten kan je je waterkwaliteit verbeteren. In het digitale logboek worden alle acties en het effect ervan automatisch gedocumenteerd. Het logboek is inbegrepen in je abonnement en toegankelijk via een standaard webbrowser.

Communicatie

Met onze toepassing kan je aantonen dat je aan de criteria voor waterkwaliteit van de WELL-certificatie voldoet. Naast het monitoren van je waterkwaliteit, wordt er vanuit WELL ook gestimuleerd dat je de gebruikers van je gebouw bewust maakt van de positieve effecten van het drinken van water. We helpen je bij het promoten van het drinken van water voor een goede hydratatie en gezondheid.

Oplossingen bieden

Decteren we een afwijking in je waterkwaliteit? Dan krijg je concreet advies over welke stappen je moet nemen. Als je de problemen niet zelf kan oplossen, verwijzen we je door naar de juiste partner.