Wie zijn wij?

Raad van bestuur

Liquisens - Over ons - foto Jeff de Kleijn

Jeff de Kleijn

Executive president

Jeff heeft een ruime ervaring als topmanager bij internationale bedrijven, waaronder ruim vijftien jaar ervaring in Azië met intercultureel leiderschap. Hij heeft een sterk trackrecord met het opbouwen van effectieve organisaties in de mondiale digitale technologie- en technologische dienstensector. Hij faciliteert de groei van Liquisens door een juiste focus op het succesvol uitvoeren van belangrijke zakelijke en organisatorische veranderingen.

Liquisens Over ons Kurt Keirsmakers

Kurt Keirsmakers

Kurt is lid van verschillende Raden van Bestuur met een sterke ervaring in de ziekenhuis- en gezondheidszorgsector. Zijn vaardigheden liggen met name op het vlak van non-profitorganisaties, budgettering en operationeel management.
Liquisens - Over ons - foto Frank De clercq

Frank De clerq

Frank heeft een ruime ervaring in business development in de energie- en watersector. Hij focust vandaag vooral op data en digitalisering.
Liquisens - Over ons - foto Kurt Janssens

Kurt Janssens

Kurt heeft 30 jaar ervaring in Finance, verworven in heel diverse functies, in de financiële sector, bij Amerikaanse multi-nationals en met Belgische start-ups. Hij is gespecialiseerd in fondsenwerving, fusies & overnames, financiële planning, managementrapportering en nauwe kostenbeheersing.

Management team

Liquisens - Over ons - Steven De Schrijver

Steven De Schrijver

CEO & co-founder
Steven combineert 20 jaar praktijkervaring rond waterkwaliteit met ervaring rond het digitaliseren van business processen als voormalige COO van het waterbedrijf water-link. Vanuit een innovatieve mindset heeft hij zich voor de opstart van Liquisens toegelegd op procesoptimalisatie. Zo deed hij ervaring op met IoT toepassingen en mass data.
Liquisens - Over ons - foto Guillaume Hert

Guillaume Hert

Business Development
Guillaume heeft 25 jaar ervaring in business development bij internationale SaaS-bedrijven. In 2013 was hij ook gedurende enkele jaren betrokken bij een startup die inzette op de monitoring van luchtkwaliteit. Daarnaast heeft hij een mandaat opgenomen als coördinator bij French tech, met als ambitie het versneld opschalen van beloftevolle start-ups in de regio Grand-Est.
Liquisens - Over ons - foto Ivan Lobato

Ivan Lobato

Data scientist
Ivan werkt op multidimensionale data processing en machine learning en zal de methodieken uitwerken voor een accurate modellering van complexe (water)systemen door middel van data analyse. Naast zijn inzet voor Liquisens is hij ook verbonden aan het Rosalind Franklin Institute in Oxford (UK).
Liquisens - Over ons - foto Erik Dehaen

Erik Dehaen

Data integration & co-founder
Erik was gedurende 21 jaar aan de slag als founder van het IT-bedrijf Roots software, dat hij in 2018 heeft overgelaten aan zijn neef Koen. Sindsdien focust Erik op het succesvol implementeren van data-integratie trajecten in organisaties.

De Founder story

De oprichting van Liquisens

Na een jarenlange ervaring met wateranalyse in de voedings- en milieusector en bij waterlink, richtte Steven de Schrijver samen met Erik Dehaen Liquisens op. Ze ontdekten dat er een grote behoefte was onder klanten aan een end-to-end oplossing voor het monitoren, analyseren en verbeteren van hun waterkwaliteit. Ze ontwikkelden toepassingen die gebruik maken van slimme sensoren en algoritmen. Op die manier kan Liquisens ook preventief werken. Dankzij de enorme evolutie rond IoT en neurale netwerken kan dit op een kosteneffectieve manier.

Succesvolle projecten in diverse sectoren

De aanpak van Liquisens bleek een groot succes: als snel volgden er tal van projecten in diverse sectoren. De ruime praktijkervaring van Steven komt daarbij goed van pas. Hij startte zijn loopbaan in het familiebedrijf in de voedings- en milieusector, waar zeer hoge normen voor waterkwaliteit gelden. Accurate metingen en analyses zijn er cruciaal en afwijkingen in de waterkwaliteit hebben een grote impact. Steven heeft meer dan 20 jaar ervaring en kent de praktijk tot in de puntjes. Hij begrijpt als geen ander met welke waterproblemen bedrijven te maken kunnen krijgen.

Professioneel team met veel kennis en expertise

Die kennis heeft hij meegenomen naar Liquisens, waar hij zijn krachten bundelde met die van Erik Dehaen. Erik verdiende zijn strepen vooral op vlak van data-integratie en -analyse. Samen vormen zij de gouden basis van een professioneel team dat steeds verder uitbreidde tot de huidige samenstelling. Ieder heeft zijn eigen expertise, waardoor er nu oplossingen op maat kunnen worden uitgewerkt voor iedere klant.

Groei en toekomst

De groei van Liquisens resulteerde in een logische volgende stap. In december 2023 werd een nieuw board & management team opgezet om Liquisens te begeleiden naar de volgende fase: de shift naar schaalbare oplossingen op basis van een solide organisatiestructuur.

Ook in de toekomst blijft Liquisens innoveren en gaan we steeds op zoek naar nieuwe, vooruitstrevende technologieën om klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Missie en visie

Liquisens wil bedrijven en organisaties helpen om hun watersystemen effectiever én efficiënter te beheren door de waterkwaliteit te monitoren. Dit doen we door middel van innovatieve technologie zoals slimme sensoren en artificiële-intelligentiemodellen.

Op die manier wil Liquisens zijn klanten helpen om te besparen en hun waterkwaliteit te verbeteren, maar ook een positieve impact maken op onze planeet.

Tevreden klanten

Duurzaamheid en CSR

Kwalitatief bruikbaar water is erg schaars. Daarom gaat Liquisens steeds op zoek naar de ideale balans tussen risicobeheer en duurzaamheid. Onze dienstverlening en projecten verhogen niet enkel de waterkwaliteit voor de gebruiker, maar hebben ook een positief effect op het milieu.

Zo helpt onze slimme legionellapreventie bedrijven om legionella effectief aan te pakken, en tegelijkertijd minder chemicaliën te gebruiken en/of onnodige spoelingen te vermijden. Een win-win voor klant en milieu.