Shell C&T getuigt over samenwerking

Liquisens zette begin 2021 een samenwerking op met Shell Catalysts & Technologies.

Liquisens bouwde met behulp van artificiële intelligentie (AI) een monitoring programma voor een industriële koeltoren van Shell Catalysts & Technologies om de bestaande legionellapreventie te optimaliseren. De koeltoren werd daarvoor uitgerust met sensoren om verschillende waterkwaliteitsparameters te meten en online op te volgen. Liquisens kon aantonen dat het risico op legionella onder controle bleef op basis van de combinatie van AI, de gemonitorde data én periodieke wateranalyses. Een gemotiveerd advies om het biocideverbruik en het spoelproces te optimaliseren was het sluitstuk van deze missie.

liquisens-legionellabestrijding-5984

Ook het gebruik van de kleedkamerdouches werden met behulp van AI beoordeeld. Liquisens adviseerde enkele technische aanpassingen aan de sanitaire installatie die de betrouwbaarheid sterk verhoogde. Microbiologisch onderzoek bevestigde dat het risico op het aantreffen van sporen Legionella pneumophila op die manier nog verder kon gereduceerd worden.