Legionellapreventie

Wat doen we?

Wil jij effectiever én efficiënter aan legionellapreventie doen? Dan hebben wij dé oplossing voor jou! Liquisens monitort jouw waterkwaliteit in realtime en geeft gericht advies voor een slimmere legionellapreventie en -beheersing. Het resultaat?

Voor wie?

Inademing van kleine, met legionella besmette waterdruppeltjes kan de ernstige ziekte legionellose veroorzaken. Daarom zijn heel wat organisaties verplicht om in te zetten op legionellapreventie: ziekenhuizen en woonzorgcentra, zwembaden en sportcomplexen, hotels en vakantieparken, bedrijven met koeltorens… Liquisens helpt deze bedrijven en organisaties om op een slimme manier aan legionellabeheer te doen.

Hoe werkt de legionellapreventie van Liquisens?

1
We monitoren belangrijke parameters voor je waterkwaliteit zoals temperatuur, verbruik, pH, EC en ORP.
2
Via een handig dashboard krijg je inzicht in het risico op legionella. We kunnen deze data ook integreren in bestaande dashboards.
3
Je ontvangt rapporten over de kwaliteit van het water en wordt gewaarschuwd als je in actie moet komen.
4

We helpen je met advies en komen een staal nemen bij een hoog-risico-event.

Monitoring van waterkwaliteit

Via digitale sensoren meten we belangrijke parameters voor jouw waterkwaliteit zoals temperatuur, debiet, elektrische geleidbaarheid, zuurtegraad en redoxpotentiaal. De data worden in (bijna) realtime naar het Liquisens data platform gestuurd, waar we ze met lerende algoritmes verwerken en analyseren.

Onze sensoren zijn klein, energiezuinig en hebben geen WiFi of bekabeling nodig, waardoor ze meer dan 1 jaar volledig autonoom kunnen werken. Zo beperken we de cost of ownership voor je bedrijf of organisatie. Bovendien is ons platform sensoragnostisch. We kunnen dus ook werken met reeds beschikbare sensoren.

Inzichten bieden en analyseren

De geanalyseerde gegevens worden weergegeven in een duidelijk en gebruiksvriendelijk dashboard. Zo krijg je inzicht in de gemeten waarden én het risico op de aanwezigheid van de legionellabacterie in jouw sanitaire installatie of koeltoren.

Onze dashboardtool is inbegrepen in je abonnement. Je krijgt toegang tot het dashboard van jouw organisatie via een standaard webbrowser. Geen gedoe met applicaties: je logt makkelijk in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Werk je liever met je eigen dashboard(s)? Dan kunnen we onze data integreren via een API.

Communicatie

Naast je dashboard, krijg je ook een operationeel overzicht per locatie en een kwartaaloverzicht. Zo kun je bij een audit makkelijk aantonen dat je legionellapreventie voldoet aan de regelgeving. Eventuele laboratoriumanalyses worden hierin geïntegreerd.

Moet er actie ondernomen worden om jouw legionellapreventie te waarborgen? Dan krijg je tijdig een waarschuwing en advies over de concreet te volgen stappen via je dashboard. Voor belangrijke events krijg je bovendien een melding via e-mail.

Oplossingen bieden

Detecteren onze algoritmes een hoog-risico-event? Dan krijg je concreet advies voor spoelingen van je sanitaire installatie of desinfectie van je koeltoren. Indien nodig nemen we ook een staal dat we analyseren met een flowcytometer of doorsturen naar een erkend labo. Als je de problemen niet zelf kunt oplossen, verwijzen we je door naar de juiste partner.

Onze abonnementsformules

Je hebt al een abonnement voor legionellapreventie vanaf €125 per maand. De uiteindelijke kostprijs voor jouw bedrijf of organisatie hangt af van het aantal kritische verbruikspunten en de mate van ondersteuning die je wenst. Contacteer ons nu voor een offerte op maat!

Basic

Vanaf 125€/maand voor 4 meetpunten
125 Maandelijks voor 4 meetpunten
  • monitoring
  • dashboard

Comfort

Vanaf 200€/maand voor 4 meetpunten
200 Maandelijks voor 4 meetpunten
  • monitoring
  • dashboard
  • rapportering en meldingen

All-in

Vanaf 300€/maand voor 4 meetpunten
300 Maandelijks voor 4 meetpunten
  • monitoring
  • dashboard
  • rapporteringen en meldingen
  • hulp bij problemen

Vraag je offerte aan

Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Kies je formule
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.