Promotie van kraantjeswater via water check

Het probleem

Hoewel kraantjeswater gezond én lekker is, drinkt slechts 45% van de Belgen regelmatig kraantjeswater. Flessenwater is niet alleen duurder, maar is door transport en verpakking ook schadelijker voor het milieu.

Met water check stimuleert Liquisens bedrijven en organisaties om kraantjeswater aan te bieden aan hun medewerkers en bezoekers. Op die manier willen we een positieve impact maken op onze planeet.

Onze oplossing

Bij deelnemende bedrijven plaatsen we meteen na de watermeter een slimme sensor. Hiermee monitoren we in realtime verschillende parameters voor de kwaliteit van het kraantjeswater: pH, geleidbaarheid, troebelheid, redoxpotentiaal en temperatuur.

Merken we een (tijdelijk) probleem met de waterkwaliteit? Dan krijg je een melding en geven we je specifiek advies tot er een oplossing is. Bovendien nemen we ook jaarlijks een waterstaal bij een verbruikspunt, dat we laten analyseren in het labo.

Daarnaast kun je rekenen op Liquisens voor gepersonaliseerd advies over wateroplossingen voor je bedrijf of organisatie, zoals over oplossingen voor bruiswater of extra filters.

Ten slotte delen we jouw inspanningen ook met de buitenwereld: op watercheck.be vinden buurtbewoners en bezoekers informatie over de stappen die jouw organisatie onderneemt voor beter drinkwater.

Het resultaat

Dankzij de water check zijn de deelnemende organisaties altijd op de hoogte van de kwaliteit van hun kraantjeswater en kunnen ze snel ingrijpen als er bij een probleem. Hierdoor kunnen ze zorgeloos kraantjeswater aanbieden aan hun medewerkers en bezoekers.

Door kraantjeswater aan te bieden kunnen bedrijven bovendien besparen en hun ecologische voetafdruk verkleinen. Steeds meer consumenten vinden duurzaamheid belangrijk. Het aanbieden van kraantjeswater geeft bedrijven een extra manier om in de verf te zetten dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Via watercheck.be helpt Liquisens hen om hun inspanningen zichtbaar te maken.